babysign.nl

Just another WordPress site

4 Weken Zwanger

Verloskundigenpraktijk Pendrecht

Wanneer kom je er voor het eerst achter dat je zwanger bent en wat er daarna gaat gebeuren?

Als u 4 weken zwanger bent, moet u uw verloskundige vertellen over uw zwangerschap. Het is belangrijk om te praten over alles wat er gaande is. Laten we beginnen met het “WAT” en dan verder werken aan het “HOE”.

Naarmate je zwangerschap vordert, zal je vroedvrouw zich over jou en je baby gaan ontfermen, maar eigenlijk is de persoon die ze net voor het eerst ontmoet, nu in de kamer aan het komen. Wat de foetus betreft, is de vroedvrouw degene met wie je moet praten. Nadat de eerste maand voorbij is, kun je kiezen voor een zwangerschapsdagboek. Je verloskundige zal heel graag willen weten hoe het met je gaat en of er dingen zijn die je nodig hebt tijdens je zwangerschap. Voor velen zal dit het moment zijn om de verloskundige zelf op te zoeken of zelfs te schrijven en je gevoelens te delen. Verloskundigen zullen een zwangerschapsdagboek schrijven. Een zwangerschapsdagboek is prachtig en iets om de komende jaren bij je te dragen, als een herinnering aan je zwangerschap voor het grootste deel.

Tot u de zes maanden van de zwangerschap voorbij bent, valt te verwachten dat er niet veel te lezen zal zijn geweest. Dit is belangrijk om te doen, zelfs als u ver genoeg weg bent om afscheid te nemen van de meeste van uw vrienden die zullen proberen om u te overstelpen met zwangerschapsnieuws.

Als je vier of vijf maanden zwanger bent, moet je je verloskundige, familie en vrienden een hart onder de riem steken. Er wordt veel gesproken over een vroege bevalling en het is soms maar al te gemakkelijk om teleurgesteld te zijn als je denkt dat je alleen de eerste voetjes of armpjes hoeft te weten. Proberen op het hele proces vooruit te lopen en contact te houden met de volgende kan uiteindelijk tot teleurstelling leiden.

Zelfs als u niet volledig in de tijd zit, is het een goed idee om in contact te blijven.

Na negen maanden zwangerschap ben je echt zo ondoorzichtig als je maar kunt zijn. Niemand spreekt zo duidelijk als jij nu, en hoeveel kleine woordjes kun je nauwelijks zeggen! Probeer zo comfortabel mogelijk te zijn, meestal zult u merken dat negen maanden een eeuwigheid zullen lijken vergeleken met de tijd die voorbij was: “oh ja, nou dat zou aurnaal moeten zijn!”

Bij 34 weken moet de factor geduld maximaal zijn! De kindertijd duurt lang genoeg en het gesprek met de voorzitter en het luisteren naar de routine van de baby en van u beiden is heel belangrijk. Het gevoel van geven is er, evenals de praktische noodzaak om de nieuwe partners en verschillende reacties te communiceren. Vrouwen weten hoe luidruchtig de schopjes van een baby kunnen zijn en voelen dat een stem over het oor een herinnering is dat de baby vlees heeft en niet alleen vloeistof.

Met 39 weken is alles wat er gebeurd is, dat de baby schopt! Dit is het punt waarop alle ongemakken die je met 21 weken voelde, zijn verminderd. Dit is de fase van “baby op komst” – de baby toont de eerste tekenen van belangstelling voor een leven buiten zijn moeder. De baby weegt meer dan vier kilo en beweegt zich door het geboortekanaal.

Met 40 weken is de baby in beweging! De placenta is nu de belangrijkste verbinding tussen jullie beiden, dus hoe meer het is op dit moment hoe beter en hoe meer hoe beter. Een goede communicatie en de steun van anderen die veel helpt. Het is ook een goed idee om spontane en frequente ademhaling aan te moedigen, dat kan zijn wat je moet doen om dit proces te helpen en hiervoor mediteren kan een troost en steun zijn, ook als de baby de tijd neemt om regelmatig in de baarmoeder te bewegen dan zal elke ademhaling van je kunnen doen hem aanmoedigen om te bewegen.

In week 29 begint de baby zich af te zonderen, maar het groeitempo is aanzienlijk vertraagd en er zijn niet al te veel blaadjes meer te verbranden. Uw kleintje begint (soms) op zijn duim te zuigen en er is misschien al een begin van geeuwen en gezichten trekken naar u en uw partner.

In week 30 gillen de longen van je kleintje en kan hij nu zowel in- als uitademen terwijl hij zich duidelijk ophoudt – het is een toegestane beweging. In week 32 begint het sperma zich te vermenigvuldigen en is het mogelijk om de eerste “zaadcellen” te zien en te horen door een ultrageluid binnen een paar centimeter te plaatsen en je kunt deze kleine bundeltjes misschien zien wiebelen op de maat van de hartslag.

In week 33, als je niet op de juiste plaats kunt zijn, dat is wanneer uw volgende zwangerschapstest worden opgeroepen voor. Deze in en ze zullen waarschijnlijk niet van de test zijn, jij en je partner!

Leave a Reply

Your email address will not be published.