babysign.nl

Just another WordPress site

afgewezen van

eten kinderen

 

Wat een verschil met de smaak van ‘smaakpapillen’ als het alleen maar smaakte als een stuk appel of een bolletje brood waarom weigerde mijn dochter het dan nog steeds te eten, nou eigenlijk zei ze wel dat het niet lekker smaakte, maar ik hield vol.

Ik moest verschillende keren experimenteren voor ik haar zover kreeg het te proberen. Na de 4e keer kreeg ik haar zover dat ze het probeerde en raad eens? Ze vond het lekker.

Als je je afvraagt hoe coöperatief baby’s zijn zoals ouders dat zeggen, hier is een korte lijst van afgekeurde hapjes:

Tijdens de eerste maanden van onze relatie had onze baby een ander doekje in haar mond dan de vorige. Het was blauw en er stond een tekening op. Na de 7e maand werd het blauwe dropdoekje vervangen door een groen. De volwassene die kookte zou zeggen dat het geknoeid werd of afnam. Ik rolde het op en blauwde het op, niemand wist wat het precies was.

Enkele maanden nadat we begonnen met de groene doeken begon Baby als volgt te ontlokken:

“Wat zit hier in?” “Doe dat weg, het is smerig.” “Maak geen grapjes, het is vies.” “Ik wil het niet eten, het is vies.”

Zijn antwoorden leken vriendelijk, maar ik wist dat hij zichzelf schopte. Dit waren de harde woorden die gebruikt werden om twijfel of verzet uit te drukken tegen een of ander verplicht tussendoortje.

Op een dag kwam hij binnen terwijl ik de babyvoeding aan het geven was. “Geschrokken? Ik wist niet dat je dat had opgeborgen.”

Ik keek op en zag dat hij het voedsel in de kleine uitsparing had geladen, waar anderen het niet zouden zien. In het proces had hij per ongeluk een grote hoeveelheid voedsel achterover gedrukt. “Oeps” dacht ik. Hij ging ver genoeg achteruit om het te kunnen zien en horen, maar niet gezien te worden door anderen.

Uiteindelijk zei ik hem dat het doek blauw en wit was en dat het slecht ontworpen was. Hij zei dat hij van plan was het die avond te repareren. Ik zei hem dat dat een slecht idee was en dat we er nog eens over moesten nadenken.

Die avond na het eten gingen we naar de computer om artikelen te lezen over hoeveel calorieën er in snacks zaten. We ontdekten dat de 9 stalen chips die hij als snack wilde, 600 calorieën per stuk bevatten! Na dit vaak gehoord te hebben werd ik me er zeer van bewust hoe creatief voedselmarketing kan zijn. Er zijn verschillende dingen waar marketeers rekening mee moeten houdenHier zijn 9 veel voorkomende snacks.

1. Gesneden appels met pindakaas. Een zeer populaire snack om de winterkou te bestrijden. Bij de hockeywedstrijden aten we deze altijd. Altijd alert als ze op waren. Eentje kauwt er snel op en de rest wordt begraven.

2. Popcorn. Veel van deze slechte jongens. Ze zijn heerlijk als het warmer is, maar het kauwen berooft je echt van energie. Op de dagen dat ik geen zin heb om te sporten pak ik een paar van deze slechte jongens en kauw ze weg.

3. Pop, pretzels, of chips. Afhankelijk van waar je heen gaat zullen er verschillende smaken zijn. Probeer weg te blijven van zout of zoet.

4. Melk. Het bevat veel calorieën en geen vezels. Probeer melk met een smaakje. Aardbei, vanille, of puur zijn geweldig.

5. Fruit. Laat deze baby’s niet de hoofdstroom media zijn. Ze hebben veel te veel suiker en verschillende smaken. Ik zou je aanraden om fruit alleen te eten.

6. Koffie en C’mere. Waarom dwing ik mezelf om koffie te drinken? Omdat ik abnormaal veel honger heb. C’mere is eenPM bar. Ze hebben fruit, salades, en yoghurt.

7. Chocolade. Als je trek hebt in chocolade, probeer dan het goede spul te eten. Als alternatief kun je een 50/50 mix van chocolade en pindakaas nemen.

8.AM diepvries verpakte popcorn. Nogmaals, als het in een zak zit, zie hierboven. Minder dan 4 calorieën en het is een geweldige bron van eiwitten.

9. Bagel Bites. Minder dan 3 calorieën, het is een geweldige bron van langzaam brandende complexe koolhydraten.

10. Kaas en Pinda Crunch. Degenen met een snelle en gemakkelijke trek zullen blij zijn te weten dat deze in de slow food categorie vallen.

11. Aardappelpuree. Dit is ook bloemkool, dus als je iets zoekt dat met bloemkool te maken heeft, heb je geluk.

12. Pizza en kaas. Ik denk dat je kunt raden wat ik nu ga zeggen. Als je trek hebt in chips en pizza is dit waarschijnlijk niet de beste keuze. Ik raad aan om volkoren brood of bruine rijst pizza’s te eten met plantaardig beleg. Geen kaas, maar vergeet niet dat ik zei dat je mag snoepen.

Om dit af te sluiten wil ik nog zeggen dat je jezelf inderdaad kunt belonen met iets als een gebakken aardappel. Al deze keuzes zijn gewoon portiegroottes zodat je de calorieën kunt verdelen.

Lees meer:

Eerste hapjes baby

Eerste baby hapjes

Eerste hapjes baby 4 maanden

Leave a Reply

Your email address will not be published.