babysign.nl

Just another WordPress site

Hoe kunt u uw kinderen helpen meer kennis te krijgen van de dingen die ze lezen

child

Vindt u dat uw kinderen niet op de normale manier leren begrijpend lezen en wilt u hier hulp voor? Vindt u dat ze net genoeg oppikken om zich te redden? Kunnen ze wel lezen, maar begrijpen ze niet wat ze lezen? Dan zijn er een aantal dingen die u kunt doen om uw kinderen te helpen meer begrip te krijgen voor de dingen die ze lezen.

Een van de gemakkelijkste dingen die u kunt doen om uw kinderen te helpen meer te begrijpen van de dingen die zij lezen, is hen materiaal te laten lezen dat al visueel aan hen is gepresenteerd. Dit betekent dat ze grafieken, foto’s en kaarten kunnen lezen. Wanneer zij aan u voorlezen zullen zij deze dingen al begrijpen omdat zij ze vaak genoeg hebben gezien. Als zij u echter iets voorlezen dat helemaal niet visueel is, zullen zij van voren af aan moeten beginnen en alles wat zij zojuist hebben gelezen, opnieuw moeten lezen. Hoewel dit een tijdrovende procedure lijkt, is het dat niet. Zodra het herlezen klaar is, zullen zij het visuele beeld in hun hoofd hebben en in staat zijn het te verbinden met de rest van wat zij lezen.

Iets anders wat u kunt doen om uw kinderen te helpen de dingen die ze lezen beter te begrijpen, is ze met u mee te laten lopen op een gevisualiseerde reis door het verhaal. Zorg ervoor dat uw kind met u meereist volgens hetzelfde schema dat u zou volgen als uw kind het verhaal echt zou lezen. Elke scène die u uitbeeldt, moet op een kleurrijk stuk papier worden gezet. Laat uw kind een profiel maken van het personage waarover het leest. Laat ze feiten opschrijven over het leven van het personage, zoals wanneer hij werd geboren, waar hij woonde, wat hij deed toen hij opgroeide, en hoe hij naar de universiteit ging om een graad in Engels te halen.

Gedetailleerde informatie over het leven van een personage, geschreven door het kind, is om verschillende redenen belangrijk. Eén reden is om het kind iets te geven waaruit het kan putten wanneer het in zijn verbeelding een eigen personage construeert. De andere reden dat het belangrijk is, is om het kind iets te geven waarmee het zich kan identificeren tijdens het leesproces. Met andere woorden, laat het kind iets toevoegen aan het profiel over deze persoon dat effectief uit het lezen kan worden gehaald. Het leven van deze persoon wordt een deel van het lezen en creëert een brug tussen het leesproces en het begin van het creëren van hun eigen verhaal.

Een plan waarbij het kind met u meeleest tijdens het leesproces zal het kind helpen te slagen in lezen en schrijven. Laat het kind bovendien de woorden die het eerder heeft gelezen, herlezen. Zorg ervoor dat de woorden correct gespeld zijn en dat er spaties tussen de woorden zijn. Laat het kind oefenen met het schrijven van de woorden door ze naar u toe te brengen en te vragen ze te spellen. Dit is belangrijk zodat het kind de persoonlijke manier van denken heeft en niet alleen de woorden ziet zoals ze gespeld worden.

Een andere manier om uw kind te helpen een beter begrip te krijgen van de dingen die het leest, is het te laten schrijven. De reden waarom dit belangrijk is, is dat wanneer ze klaar zijn met hun schrijfopdrachten, ze hun geschreven werk moeten inleveren bij hun leerkrachten. De leraar onderzoekt de leerlingen om te bepalen wat zij over de onderwerpen weten. Zodra dat is vastgesteld, krijgt uw kind de gelegenheid om vragen te stellen aan de leraar. Op die manier leert het kind niet alleen het onderwerp grondig kennen, maar ook waar fouten worden gemaakt en hoe het doeltreffender met de leraar kan samenwerken om het probleem op te lossen.

Nu uw kind klaar is om te beginnen leren over de dingen die ze lezen, kunnen ze zich beter voorbereiden op de ervaring in de klas om het maximum uit hun opleiding te halen. Het laatste wat u wilt is uw kind stress bezorgen omdat het bang is om te falen. Zorg ervoor dat u een of andere beoordelingsmethode gebruikt om de successen van uw kind en de gebieden waar hij behoefte aan heeft te bepalen, om hem te helpen steeds meer te leren over de vakken waar hij mee bezig is. Werken met een gekwalificeerde tutor die de onderwerpen effectief kan beoordelen is de beste manier om dit te doen, omdat zij uw kind kunnen coachen bij het leren van het onderwerp en hen kunnen helpen om de kennis meer naar voren te laten komen.

Lees meer:

Hulp begrijpend lezen 

Onderwijs op maat 

Speciaal onderwijs Naaldwijk 

Speciaal onderwijs Westland

Leave a Reply

Your email address will not be published.